showcase

Show and Marchingband Da Capa uit Lisse:

Ja het is ons weer gelukt we hebben afspraken kunnen maken met deze marcherende muziekvereniging

uit het Noord-Hollandse Lisse, wat is het toch mooi om zo’n geweldig orkest op Koningsdag live in ons dorp te mogen

aanschouwen .

Zij gaan op diverse plekken een aubade ten gehore brengen. Geniet van deze geweldige Marsmuziek, zo vaak

worden wij niet verblijd met zo’n geweldig marcherend korps.

Speciaal voor deze Koningsdag komen zij naar bergen. Wij heten jullie van harte welkom en zien er naar uit!

Het optreden vind plaats in het centrum van Bergen tussen 12.30 en 14.00 uur .

Oranjevereniging Bergen

Oranje Roadie.

Hij was een jaar of 17-18 toen hij met zijn maat Richard Dekker voor het eerst betrokken raakte bij de organisatie van de Oranjefeesten in Bergen. We hebben het dan over 1977. Nu zijn we ruim 40 jaar verder is Cor Dekker al die jaren een onmisbare kracht voor de Oranjevereniging geweest. Hij verzorgt de techniek bij alle podia, openingen en de muziek bij de kinderspelen. Ook dit jaar heeft hij samen met een paar jonge stage assistenten alles weer top geregeld. Cor: “Yes we hebben het weer voor elkaar!” Hij zelf wil graag ook een compliment geven aan de Oranjevereniging Bergen.

“Zonder dat iemand het in de gaten heeft komt alles goed, dankzij de inzet van deze bijzondere club vrijwilligers, chapeau!”

Oproep: vind je het leuk om een keer een dag mee te werken in het team voor de techniek op Koningsdag? Voor ieder podium (3) zijn we nog op zoek naar een stage assistent/runner. Dit is je kans een keer kennis te maken met dit werk en je kan het daarna op de CV bijschrijven. Meld je aan op

Koninklijk gevoel-Ineke de Vries

Wat is het toch altijd weer verrassend leuk op Koningsdag achter een speelkraampje te staan en al die peuters, kleuters en kleine kinderen te vermaken met een echt “doe-spelletje”. Die glunderende gezichtjes, die soms lekker fanatieke koppies, ook wel eens een verbeten trekje om de mond van: “Ik wil de beste zijn”, allerlei emoties trekken aan het kraampje voorbij… Ongeduldig staan ze met hun gekleurde papiertjes te wachten totdat ze mogen beginnen.

Ik kan me niets aangenamer voorstellen dan de Koningsdag zó te starten…het meehelpen aan een superfeestdag voor vooral de jeugd. Je komt al in de stemming tijdens het versieren van het kraampje met ballonnen, vlaggetjes en gekleurde slingers. Je wordt verwend door de organisatie met thee of koffie, een taartje, broodjes en een voorzichtige oranjebitter tijdens de drie uur durende speeltijd. Wat wil je nog meer? Een paar uurtjes besteden aan zoiets leuks levert een superdankbaar saamhorigheidsgevoel op, iets wat in de tegenwoordige woelige tijd zéér welkom is. Ik heb er in ieder geval een warm, koninklijk gevoel aan overgehouden.

Vrijwilligers gezocht voor Koningsdag 27 april

Het bestuur van de Oranjevereniging is druk bezig met de organisatie van deze Koningsdag! Ook dit jaar kunnen wij uw hulp goed gebruiken. In de ochtend worden de kinderspelletjes voor alle basisschool leerlingen van Bergen en omgeving gehouden. Hiervoor hebben wij veel vrijwilligers nodig. U kunt zich aanmelden via spelletjes@oranjeverenigingbergen.nl .  Om 13:00 uur is het afgelopen en heeft u nog alle mogelijkheden om zelf te genieten van een mooie Koningsdag.

Jubileum Magazine

Op 11 april 2012 rolde het jubileum magazine bij de meeste Bergenaren op de mat. Een prachtig document met oude foto's en verhalen over Koninginnedag in Bergen vanaf 1937 tot heden.

Heeft u dit gemist, of wilt u dit prachtige naslagwerk nog eens inkijken?

Klik op de link hieronder om dit document te kunnen inzien! http://issuu.com/fjh6/docs/oranje_magazine_def_lrdef?mode=window&viewMode=singlePage